Ondernemen

Watertoren

De toren is gebouwd in de vroege jaren ’30 van de vorige eeuw in de toen nieuwe wijk Belcrum. Het voor die tijd luxueuze bouwwerk riep de vraag op of er wel genoeg rekening was gehouden met “den nood van dezen tijd”. Maar de toren diende “een voornaam accent te vormen in het silhouet van Breda”. Zorgvuldig gekozen materialen onderstrepen de zorg voor een esthetisch verantwoord beeld in de stijl van de Amsterdamse School.

De toren is 42 meter hoog en bevat met 1450 m3 het grootste torenreservoir van Nederland. De toren is geopend op 29 augustus 1935 en in bedrijf geweest tot eind 1994. In 2000 heeft SOAB in eigen beheer de transformatieplannen opgesteld en onder eigen begeleiding laten uitvoeren. De transformatie is in 2001 opgeleverd. Vanaf dat moment biedt de toren onderdak aan de activiteiten van SOAB en diverse andere jonge en inspirerende bedrijven.

De toren hoort bij de Belcrum. Als landmark en als onderdak voor activiteiten. Zo vierden de Belcrummers hun 400 jaar bestaan in de toren en worden lunches met rondleiding op hoog niveau georganiseerd.

De toren is de thuisbasis voor SOAB adviseurs voor woning en leefomgeving en onderstreept de missie van het bureau. De toren biedt niet alleen plaats aan SOAB. Momenteel zijn er negen bedrijven gevestigd. Kortom: een ideale plek om te werken of te vergaderen, alles in huis… Ook biedt de toren plaats voor bijeenkomsten en recepties.

Voor meer informatie over de toren, SOAB en een actuele agenda met activiteiten kijk dan op: http://belcrumwatertoren.nl/