Kunst en cultuur

Boek over de Belcrum

Cees van Ierssel schreef zojuist het boek: De Belcrum. De kracht van haar toekomst ligt in het verleden”. Over het ontstaan van de buurt, haar verleden tot na de Tweede Wereldoorlog, haar heden en een blik op de toekomst. Het boek verschijnt binnenkort en kan je nu bestellen.

Waarover gaat het?
Met dit boek kijkt men terug op het verleden, heden en toekomst van deze oude, maar bruisende, vernieuwde buurt. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: stedenbouw, industriële bedrijfsontwikkeling, architectuur, woningbouw, alle straatnamen, buurt-voorzieningen en middenstand uit de vorige eeuw en de Tweede Wereldoorlog. De laatste ontwikkelingen in de Belcrum worden vermeld zoals bedrijvigheid en ondernemerschap, stationsgebied en havenkwartier.

Kortom, een compleet, chronologisch historisch boek afgewisseld met persoonlijke verhalen.

Voor wie is het boek interessant?
Voor huidige en toekomstige bewoners, ondernemers, oud-Belcrumbewoners.

Wie is Cees van Ierssel?
Hij woonde 25 jaar in de Belcrum. Cees is schrijver, verteller en verbinder van historische fragmenten; in een samenhangend geheel.

Hoe te bestellen?
Via email: info@ceesvanierssel.nl of zijn website: ceesvanierssel.nl of op enkele voorverkoop-adressen in de buurt. Het boek kost 14,50 euro.