Vuilnis en afval

Verzamelplaatsen afvalcontainers

Tussen 16 oktober en 1 november komen er in de wijk verzamelplaatsen voor de afvalcontainers. Het is de bedoeling dat u vanaf 2 november hier uw afvalcontainers zet om ze te laten leegmaken. Hieronder staat een overzicht met alle verzamelplaatsen in uw wijk.

Een verzamelplaats herkent u aan een stoeptegel met het symbool van een container. Zet hier in rijen uw afvalcontainers met gesloten deksel en met het handvat en de wielen naar de straatkant. Houd de verzamelplaats veilig en bereikbaar voor voetgangers, rolstoelers en voor de vuilniswagen.

Verzamelplaatsen maken het ophalen van afval veiliger en beter voor u, voor de vuilnismannen en voor het milieu. De grote vuilniswagens hoeven niet meer elke straat in te rijden en/of steeds stil te staan en op te trekken. Dat vermindert de CO2-uitstoot en vergroot de veiligheid op straat. Het straatbeeld is rustiger en overzichtelijker voor verkeer als alle afvalcontainers op één plek staan. Ook het leegmaken van de containers gaat vanaf één plek sneller en efficiënter.

Voor meer informatie over afval scheiden, aanbieden en ophaaldagen in uw straat gaat u naar www.breda.nl/afval of www.mijnafvalwijzer.nl. Met vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl/contact, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, twitter@breda, facebook Gemeente Breda of bel 14 076.

Verzamelplaatsen afvalcontainers