Organisatie

Organisatie

De Bredase wijk Belcrum is volop in ontwikkeling. Met de plannen rond Via Breda en de Spoorzone staat de wijk middenin het grootste stedelijke ontwikkelingsgebied van de komende jaren in Breda. Bovendien is de Belcrum – van oudsher een arbeiderswijk – nu een verjongde, kinderrijke wijk geworden en zullen er met de nieuwbouw rondom het spoor nog meer nieuwe bewoners bijkomen.

Deze grote veranderingen hebben niet alleen impact op de demografische samenstelling van de buurt, maar op de activiteiten van de Wijkraad Belcrum. Van oudsher was de wijkraad ingericht om te knokken – niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk – voor het voortbestaan van de wijk, maar de rol van de organisatie verandert ook mee. Tegenwoordig wordt De Wijkraad Belcrum vooral gezien als de spreekbuis van de wijk, die gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente Breda geeft. Bovendien heeft de Wijkraad een aantal werkgroepen in het leven geroepen die betrekking hebben op actuele onderwerpen en waarbij een groep enthousiaste wijkbewoners betrokken zijn.

Enkele voorbeelden van thema’s zijn:

  • Parkeren in de wijk;
  • Kamerverhuur;
  • Hondenpoep;
  • Nieuwbouwprojecten.

De Wijkraad Belcrum is altijd op zoek naar vrijwilligers die de bestaande werkgroepen willen versterken. Heeft u interesse, dan kunt u een e-mail sturen naar wijkraadbelcrum@ziggo.nl.