Wonen en leefomgeving

Bouwprojecten

Met het woningbouwproject “Breda vooruit” krijgt de Belcrum er in korte tijd ruim 240 woningen en appartementen bij. Dat is een toename van ruim 18%. Meer dan 500 nieuwe buurtbewoners die hier hun leven gaan leiden.

Ook de nieuwe bewoners van de appartementen in de Anna van Lotharingentoren en de Françoise van Savoyetoren voelen zich aangetrokken door het buurtleven van de Belcrum. Daarnaast verrijst in de komende jaren het nieuwe gerechtsgebouw. Een landmark van formaat, dat qua hoogte het midden zal houden tussen de Belcrum watertoren en de toren van de Grote Kerk van Breda.

Ondertussen zijn aan de Minister Kanstraat de nieuwe woningen tussen de Zwaluwstraat en de Ooievaarstraat opgeleverd. Aan het Asselbergterrein aan de andere kant van de wijk is, nadat het terrein jarenlang braak heeft gelegen, de firma Gloudemans neergestreken. Andere bedrijven zullen volgen, er is nog voldoende ruimte voor nieuwe bedrijvigheid.

Ontwikkelingen die het karakter van de wijk zullen beïnvloeden. De Belcrum is een wijk met geschiedenis, maar nog meer met toekomst. Dynamisch van oudsher.